От АЕЦ Козлодуй опровергаха появили се днес слухове в социалните мрежи

...
От АЕЦ Козлодуй опровергаха появили се днес слухове в социалните мрежи
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй: Няма изпускане на радиация!

От АЕЦ Козлодуй опровергаха появили се през днешния ден клюки в обществените мрежи и медийни изявления за теч на нуклеарно гориво.

" Регистрираните стойности на интензивността са в рамките за естествена употреба, според условията на Технологичния правилник за безвредна употреба на блока и предписанията на заводската и конструкторска документи.

Газообразните изхвърляния през вентилационните тръби остават на нормалното си равнище - хиляди пъти по-ниски от контролните стойности, публично оповестяват от АЕЦ Козлодуй.

Паниката плъзна през днешния ден из обществените мрежи след обява на енергийния специалист Еленко Божков. Бившият член на ДЕКВР написа, че нещо " се случва в дейната зона на 6 -ти Блок в АЕЦ Козлодуй ", като се базира на сведение на АЕЦ. Според Божков един от индикаторите има 33 пъти покачване спрямо предходните дни.

На въпрос, насочен от offnews към Агенцията за нуклеарно контролиране ни дадоха отговор, че " няма събитие, което да се разяснява, 5-ти и 6-ти блок работят в естествен режим ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР